Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD

Вчера евро/долар направи колебливо движение, като отвори и затвори деня на почти една и съща цена. На часовата графика се вижда, че по-нататъшната низходяща корекция бе отхвърлена около ключовото ниво 1.4050. Въпреки това не може да се каже, че мечата корекция е приключила и е възможно да има друг опит за движение надолу днес. Непосредствена съпротива се вижда на 1.4240. CCI е в неутрална зона на часовата и четиричасовата графики. Обърнете внивание на данните за Non Farm Payroll от САЩ.

GBP/USD

Паунд/долар продължи низходящата си корекция вчера. Двойката направи дъно на 1.6085 и закри на 1.6174. И сега двойката продължава да се движи надолу, около 1.6050. Засега сигналите са низходящи, но остават бичи в средносрочна перспектива. Първата подкрепа се вижда на 1.6090. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ моментум към 1.5950. CCI е на път да пробие надолу линията -100 на часовата графика, предполагайки потенциален натиск надолу.

USD/JPY

Долар/йена имаше възходяща инерция вчера. Двойката достигна връх на 96.96, но не успя да закрие деня над ключовото равнище 96.60/70. Последователно движение над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен бичи импулс към 97.25. Сигналите за търговия са неутрални и в краткосрочен и в средносрочен период. Най-близката подкрепа за днес е 95.80. Спад под това ниво може да доведе до по-нататъшно низходящо движение към 94.50. CCI е на път да премине 100 нагоре на дневната графика, но на четиричасовата е в посока надолу за пробив на 100.

USD/CHF

Вчера долар/франк направи нерешително движение, сформирайки „дожи” на дневния таймфрейм. На часовата графика се вижда, че все още двойката е във фаза на възходяща корекция. Краткосрочните сигнали са неутрални, но средносрочните остават низходящи колкото по-дълго двойката остане под 1.0810. Първата подкрепа е в района на 1.0641 (вчерашното дъно). CCI е в неутрална зана на четиричасовия таймфрем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *