Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Евро/долар направи опит за понижение вчера, достигайки дъно на 1.3805, но по-нататъшния мечи импулс бе отхвърлен като цената закри по-високо на 1.3899. Засега сигналите са неутрални. Днес е възможно да имаме друг низходящ натиск и всяко движение под подкрепата 1.3790 би трябвало да предизвика по-нататъшен импулс надолу към 1.3650. Непосредствена съпротива има в района на 1.4000-1.4050. Пробив над това равнище може да доведе до по-нататъшен възходящ моментум. CCI е в неутрална зона на дневната графика. Търсейки корелации между EUR/USD и другите класове активи, отбелязваме, че валутната двойка все повече корелира с краткосрочните лихвени проценти и цените на петрола. Също така, в съответствие с акциите (заместника за риск апетита) остава по-високо ниво. Така, ако скорошния спад в риск апетита продължи, корелациите предполагат, че можем да видим спад в стойността на еврото срещу долара (краткосрочна прогноза в момента е около 1.33).

GBP/USD
Паунд/долар също направи опит за натиск надолу в понеделник, с дъно на 1.5801, но затвори по-високо на 1.6049. На часовата графика се вижда, че подкрепата 1.5790 свърши добра работа, предпазвайки двойката от по-нататъшна меча атака. Краткосрочните сигнали са неутрални. Най-близката съпротива е вчерашния връх 1.6104. Пробив над това ниво може да предизвика по-нататъшен бичи моментум към района на 1.6240. CCI ев неутрална зона на четиричасовата и дневната графики.

USD/JPY
Долар/йена не направи значимо движение вчера, като отвори и затвори деня на почти една и съща цена, сформирайки „дожи” на дневната графика. На едночасовия таймфрейм имаме сформиран триъгълник, след възходящата сила, който индикира консолидация. Пробив от триъгълника би трябвало да ни даде по-ясна посока. Сигналите за търговия стават неутрални. Най-близката подкрепа се вижда на 98.20.Първата съпротива е 98.90. Пробив над нея може да предизвика по-нататъшно възходящо движение с тестване на 99.50. CCI е в неутрална зона на часовата графика.

USD/CHF
Вчера долар/франк опита да се покачи, поставяйки връх на 1.0986, но бичата сила изглеждаше ограничена и двойката закри по-ниско на 1.0912. На четиричасовата графика виждаме, как низходящата трендлиния бе пробита нагоре, но цената отново се върна близо до трендлинията (сега станала подкрепа). Сигнали са неутрални засега. Първата съпротива е 1.0986 (вчерашния връх). Пробив над това ниво би трябвало да доведе до по-нататъшен възходящ импулс към района на 1.1065. Краткосрочна подкрепа имаме на 1.0810. CCI е в неутрална зона на дневния таймфрейм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *