Технически проблем при услугите за пренос на Vivacom

Засега няма данни колко от градовете в страната са засегнати от проблема. Причината за срива все още се уточнява, коментираха от компанията .
Затрудненията в нормалното функциониране на системата са се отразили клиенти на „Виваком“, ползващи основно услуги за пренос на данни – интернет, ADSL и 3G-мрежа. Освен това стана ясно, че потребителите на мобилния оператор не могат да използват услугата за есемес-паркиране за „синята зона“ в София.
От електроразпределителното дружество ЕVN България пък съобщиха, че днес касовите салони на „Български пощи“ ЕАД в Югоизточна България са без телекомуникационна връзка от „Виваком“. Това от своя страна към този момент прави невъзможно заплащането на консумирана електро- и топлоенергия за клиентите на EVN България Електроснабдяване и EVN България Топлофикация. По същата причина телефонният център на EVN България изпитва затруднения в свързването със своите клиенти. От EVN изразяват надежда, че пълното обслужване на клиенти ще бъде възстановено в следващите няколко часа. Според тях основната причина за срива са тежките метеорологични условия.
„Работим по отстраняване на проблема и се надяваме скоро ситуацията да се нормализира“, обясниха от  „Виваком“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *