Тийнейджърите искат iPhone повече от всякога

Повече тийнейджъри от всякога планират да купят iPhone след очакваното пускане на Apple на своите 5G устройства, според ново проучване сред над 9 800 тийнейджъри, проведено в САЩ.

Снимка: iStock

Резултатите от полугодишното проучване на Piper Sandler, проведено между 19 август и 22 септември и публикувано във вторник, показват успеха на технологичните гиганти Apple (тикер: AAPL) и Amazon.com (AMZN), които са спечелили най-много сред по-младите потребители, информира infostock.bg.

Като цяло 86% от анкетираните притежават iPhone, в сравнение с 83% през есента на 2019 г. Респондентите, които казват, че следващият им телефон ще бъде iPhone, са възлезли на 89% от 86% преди година. И двете цифри са най-високите нива, които устройството е виждало в проучванията на Piper сред тийнейджърите, започнали през 2001 г.

„Вярваме, че увеличеното навлизане и намеренията са изключително важни за зреещия пазар на премиум смартфони“, пише екипът на Piper Sandler. „Освен това тези тенденции са обнадеждаващи преди стартирането на 5G iPhone на Apple, което може да осигури значително обновяване на продуктовия цикъл.“

Apple ще спести на iPhone 12 части благодарение на 5G

Те отбелязаха, че Apple Watch все още е най-добрият интелигентен часовник за тийнейджъри, въпреки че само 30% от анкетираните казват, че притежават такова устройство.

„Разглеждаме последователността на пазарния дял като чудесен пример за способността на компанията да стимулира продажбите на хардуер на пазара на преносими устройства и аксесоари“, пишат те. „И накрая, смятаме, че тези положителни хардуерни тенденции могат да бъдат катализатор за по-нататъшен растеж на услугите, тъй като хардуерът, инсталиран на базата на Apple, продължава да расте.“

И тийнейджърите се възползват от тези телефони. Екипът на Piper отбеляза, че средният тийнейджър казва, че прекарва 12 часа седмично в социалните медии. Snapchat (SNAP) Snapchat е била тяхната любима платформа, докато TikTok се изкачи на второ място, преди Instagram. По отношение на използването и ангажираността обаче Instagram оглавява класацията, следван от Snapchat и TikTok.

iPhone 12 — даты предзаказа и выхода, цены, сходства и отличия новых смартфонов Apple - ITC.ua

За Amazon 54% от анкетираните казват, че това е любимият им онлайн търговец. Следващият най-висок конкурент е бил Shein и Nike (NKE), с по 5%.

„Франчайзът Prime е добре разбран от инвеститорите, но ние смятаме, че е забележително, че Amazon е в състояние да постигне абонаментни печалби дори в сравнително наситена американска аудитория“, пишат те. „Комбинацията от възприемането на Prime и съзряването на тийнейджърската кохорта трябва да служи като мощен попътен вятър за компанията още дълги години.“, се казва в доклада.

Тийнейджърите, които ежедневно играят видеоигри, се увеличиха до 31% от анкетираните от 26% през пролетта. Респондентите, които казват, че никога не играят игри, са намалели до 31% от 35%. Тези промени бяха най-големите в изследването, отчетени от 2008 г. насам. По отношение на дела на разходите за тийнейджъри, видеоигрите се увеличиха до 17% за мъжете и 10% като цяло. Най-много се отделя за храна – 21%.

iPhone 12 окажется ощутимо дороже, чем ожидалось - Hi-Tech Mail.ru

Интересът към конзолите от следващо поколение от Sony (SNE) и Microsoft (MSFT) нарасна, като 63% от тийнейджърите планират да си купят такава през следващите две години, спрямо 59% през пролетта. Конзолите PlayStation 5 на Sony и Xbox Series X на Microsoft стартират през ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *