„Тифани“ спира да работи с руски диаманти

Американската ювелирна компания „Тифани“ (Tiffany) спира да работи с руски диаманти, както и с диаманти с руски произход, без значение откъде са придобити, съобщава агенция „Блумбърг“, цитирана от БТА.

Тифани" спира да работи с руски диаманти - Пазари - Новини Бг

САЩ преди дни наложи забрана за внос на руски диаманти, но тя не се отнасяше за купуването на такива от трети страни, информира novini.bg.

Компанията започва своята история с малък магазин за продажба на канцеларски материали. Основателите на Тифани (1837 г.) Чарлз Луис Тифани и неговият партньор Джон Б. Йънг успяват да популяризират бизнеса си. И след известно време преминаха към по-качествени, но фалшиви бижута от Париж. Нещата тръгнаха още по-добре. И тогава се появи възможността да преминем към истинско злато и скъпоценни камъни. Jabies L. Ellis става партньор във фирмата през 1841 г.; и десет години по-късно Едуард С. Мур, водещ производител на сребро в Ню Йорк, също е съсобственик на фирмата.

Първата директория е Бижута от Тифани, е издаден през 1845 г. – традиция, която продължава и до днес.Репутацията на компанията расте. Тифани прави първата си голяма покупка в Европа през 1848 г., като придобива диаманти и други предмети, за които се твърди, че принадлежат на Мария Антоанета и унгарския принц Естерхази. През 1867 г. марката Tiffany получава международно признание: на изложението в Париж печели Голямата награда за изработка на сребърни прибори.

Тифани пръстен бижута - гравирани, сватба, с диамант, двойно, злато, сребро, Tiffany настройка пръстен

Сред клиентите на фирмата са известни личности: JP Morgan поръчва златни и сребърни прибори за хранене; Лилиан Ръсел купи велосипед, изработен от благородно сребро; Марк Твен, Марсел Пруст, Сара Бернхард, Ейбрахам Линкълн, който купи перлена огърлица и гривни за съпругата си Мери. Президентът Кенеди избра обеци с ягоди, рубини и диаманти за съпругата си Жаклин преди церемонията по встъпването в длъжност. Ричард Бъртън си купи обица с делфин за него.

В допълнение към офиса си в Ню Йорк, Tiffany притежава клонове в Америка и в чужбина: в Атланта, Бевърли Хилс, Бостън, Чикаго, Коста Месо, Далас, Хюстън, Сан Франциско, Вашингтон, Лондон, Мюнхен, Цюрих и Хонг Конг, представени от бутици в Хавай и Япония.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *