Тихомир Безлов: Скептик съм, сигналите за покушение срещу Борисов демонстрират усърдност

София /КРОСС/ Не е изключено да има заплахи за живота на премиера, особено в такава тежка икономическа ситуация, когато се провеждат реформи, засягат се интереси, а има може би и стари натрупвания. Това заяви ген. Атанас Атанасов – председател на Софийската организация на ДСБ и бивш шеф на НСС, в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия. Той допълни, че е участвал в проверката на такъв тип сигнали. „Към всякакъв такъв сигнал институциите и службите са длъжни да подходят сериозно, независимо как е засечена такава информация“, заяви Атанасов.
На въпрос дали това не е пиар акция Атанасов заяви, че журналистите са по-добри специалисти в това отношение и те могат да преценят, дали такъв тип информация може да служи за пиар. „Това е въпрос на политическа тактика, аз не бих правил така. Бойко Борисов работи по този начин от доста години. Това го знаем“, допълни бившият шеф на НСС. По думите му, работа на службите е да проверят всяка част от информацията.
Атанасов коментира и доклада на ЕК за напредъка на България в областта на правосъдието, като каза, че трябва да се обърне внимание на заключението, че липсва капацитет за разследване. „Волята за борбата с криминалната престъпност и успехите там са нещо много важно, за похвала са, само че според мен, това е по-лесната задача. По-тежка е задачата със справянето с тежката финансово-икономическа престъпност, защото тя е свързана с върховете на държавата“, посочи Атанасов.
По думите му, днешното правителство има изключителната привилегия да работи при изключително слаба опозиция.
Не мен ми направи впечатление, че хората, които имат достъп до информация, не отрекоха, че има заплаха за живата на премиера. Или по-скоро не го отрекоха по такъв начин, че остава впечатление, че наистина има заплаха срещу Бойко Борисов, коментира от своя страна Тихомир Безлов – анализатор от Центъра за изследване на демокрацията. Той допълни: „Аз имам известен скептицизъм за това, кога се появяват подобни сигнали и кой ги произвежда. Често пъти тези сигнали демонстрират усърдност“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *