Трактори „Ламборджини” и нов софтуер за агробизнеса показват в Добрич

Близо 400 български фирми и търговски представителства на чужди дружества участват в 16-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“.Панаирът започна днес и ще продължи до 30 август в спортен комплекс „Простор“. Експонатите на панаира са изложени на 13 500 кв.метра площ, от които 12 560 кв. м са на открито. 44 процента от участващите фирми предлагат селскостопанска техника.

Гостите на изложението ще видят едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, мелиоративни съоръжения, парници и оранжерии, препарати за растителна защита, семена и други продукти.

Форумът бе открит от зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов. Гости на събитието са още шефът на ДФ „Земеделие“ Атанас Кънчев, членове на комисията по земеделие в НС, депутати, кметове.

Зам.-министър Абазов подчерта, че бъдещето на аграрния отрасъл е в създаването на сдружения на производителите, чрез които ще се постигне гъвкавост на пазара и по-добри цени за продукцията на стопаните. Кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че добричкият панаир е гръбнак на българското земеделие и агронаука.

Много от изложителите ще покажат новости за българския пазар. Такива са колесният трактор „Бюлер 435 к.с.“, производство на Buhler Versatile – Канада, тракторите „Кубота – серия „М“, нови модели на тракторите „Ламборджини“ – производство на SDF Group, френски мотофрези Dori, най-мощният котел за изгаряне на слама „Тайс 500“, както и нови софтуерни решения за агробизнеса. Могат да се видят също нови сортове зимен пивоварен ечемик от Института по земеделие в Карнобат.

lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *