Трейдър направи 1.7 млн. долара за ден

Единична голяма сделка с кол опции на AB InBev бе сключена във вторник. Обект на трансакцията са 6500 контракта от производителя на Budweiser на обща стойност 1.09 млн. евро (1.2 млн. долара). С покупката на опциите трейдърът очаква, че цената на книжата на AB InBev ще поскъпнат до 105 евро за брой до декември. Само за ден книжата на компанията повишиха стойността си с близо 7%, за да затворят на 115.43 долара (около 102 евро за брой).

Това представлява печалба от близо 1.5 млн. евро, или 1.7 млн. долара. От InBev споделиха, че планират да направят оферта за конкурента си SABMiller, като двете компании ще контролират половината от печалбите на бирената индустрия в света. Евентуалната сделка би създала компания на обща стойност от около 245 млрд. долара.

Очакваната оферта и сделка пък би се наредила сред топ 6 в световната история. Основните продукти на InBev и SABMiller са Budweiser и Miller Lite. InBev също така произвежда Corona, Stella Artois, Hoegaarden и Skol, докато в портфолиото на SABMiller са още Aguila, Peroni и Pilsner Urquell.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *