Третият вот на недоверие срещу кабинета не мина

 Правителството бе запазено с подкрепата на депутатите на ГЕРБ, „Атака“ и 12 независими народни представители.
Повечето депутати от БСП, ДПС и Синята коалиция напуснаха пленарната зала веднага след гласуването.
Гласуването беше ден преди кабинетът на Борисов да навърши две години от избирането му на 27 юли 2009. Премиерът дойде в парламента за гласуването, а малко преди него пристигна и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който не беше стъпвал в парламента поне от година. Присъстващите определиха това, като по-голяма новина от предизвестения резултат на вота. Премиерът, явно обиден,  че този път не той  е в светлината на прожекторите и е  останал на втори план, на свой ред попита: „Това ли е събитието в една държава – че един депутат е дошъл на работа?“.
Вотът на недоверие бе внесен в парламента от ДПС. БСП и Синята коалиция заявиха, че ще го подкрепят заради  „провал в политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното членство в Шенген, полицейщината и нарушаването на основни човешки права“.
„Опитът за подчиняване на независимата съдебна власт е уязвимото звено, според вносителите на вота. Полицейщината не се изчерпва с прояви на полицейско насилие“, заяви Лютви Местан от ДПС по време на дебатите в понеделник.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *