Трима души загинаха при пожар в Созопол

В къщата са живеели четирима души – възрастно семейство със своята дъщеря и нейния съпруг. вече е установена самоличността на загиналите. Това съобщи говорител на ОДМВР Бургас Цветелина Рандева в предаването „Преди всички“.
Снощи около 23.40 часа е получен сигнал за инцидент в дървена къща, разположена в стария града на Созопол. Тази двуетажна дървена къща, както и повечето, които я заобикалят е със статут на паметник на културата и лошото е, че ако се беше разпрострял пожарът – това означаваше една действително огромна загуба за целия стар град на Созопол. С  добрата намеса на противопожарните органи от Созопол и Бургас, които са били с три противопожарни автомобила и общо десет души, не се е стигнало до разпространение на пожара, но за съжаление бяха загубени три човешки живота, добави тя.
Това е една стихия, която трудно се овладява. Къщите са доста стари и като цяло дървеният материал, от който са изградени, предполага по-бързото им горене. На този етап категорично за причината за пожара не можем да кажем нищо, но се обсъждат версиите за умишлен палеж и инцидент, възникнал следствие на късо съединение.
Към момента е извършен първоначалният оглед. Назначени са пожаротехническа експертиза и други допълнителни, които да дадат информация за това дали се касае за умишлено запалване и естествено ще се разпита преживелият съпруг тази тежка ситуация. Той е много разстроен. Може да се каже още, че тези две семейства са обитавали двуетажната къща под наем. Те са от Добрич и са имали малък бизнес, обясни още Рандева.
Пожарът е пламнал около полунощ. Три пожарни автомобила и водоноски са пристигнали на място, но сградата е изгоряла напълно.
В неизвестност след инцидента са 77-годишен мъж и 81-годишна жена, както и 51-годишната им дъщеря. Вторият мъж е успял да скочи от втория етаж на сградата. Оказана му е първа медицинска помощ, няма опасност за живота му, но той е в шок.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *