Трима президенти: Европа ще се справи с кризата!

Около това мнение се обединиха италианският президент Джорджо Наполитано, германският му колега Йоахим Гаук и полският Бронислав Коморовски на среща в Неапол, предадоха АФП и БГНЕС.
„Ще излезем от тежката икономическа и финансова криза,“ заявяват тримата президенти в общо съобщение, оповестено на сайта на италианското президентство след срещата им в град Розбери, лятна резиденция на италианския президент в южната метрополия.
„В момент, когато толкова хора гледат Европа с несигурност, в момент, когато Европа вече не изглежда способна да изпълни обещанието си за справедливо общество, в момент, когато мнозина се страхуват за работното си място, за спестяванията си, за бъдещето си…, ние искаме да отправим окуражително послание,“ пишат тримата президенти.
„Да си дадем сметка за ценния дар, че държавите-членки на ЕС живеят в мир и свобода повече от 60 години. Нобеловата награда за мир на ЕС е окуражаване за нас и ни подтиква да постигнем още по-голям напредък в Европа – Европа трябва да бъде на висотата на своите отговорности и да действа единно в света,“ продължават те.
„Всяко поколение трябва да се справя с предизвикателства. Ние трябва да се изправим пред нашите!,“ завършват тримата държавни глави.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *