Тръмп: Икономиката на САЩ вероятно ще има „V-образно“ възстановяване

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в понеделник, че икономиката на страната вероятно ще има „V-образна“ форма на възстановяване от коронавирусната криза (силен рязък спад, последван от също толкова силен и рязък подем).

Американският президент Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той подчерта, че досега „възстановяването е много силно“, като то може да се окаже „огромно“, ако учените „доста предсрочно“ създадат до края на годината ваксина срещу Covid-19.

В речта си по време на посещението си в Иновационния център за биопроцесори в Северна Каролина, Тръмп добави, че „вярва, че губернаторите трябва да отварят американските щати“.

Икономиката на САЩ ще навлезе в следващата си рецесия през 2020 г ...

Президентът също така разкри, че САЩ са възложи на Fujifilm Holding Corporation договор за 265 милиона долара за разширяването на капацитета на компанията за производство на коронавирусна ваксина,информира  bnr.bg.

„Горд съм да съобщя днес, че здравните власти в страната току-що подписаха договор за 265 милиона долара с Fujifilm Texas A&M Innovation Cente, за да разшири драстично капацитета си за производство на ваксини“, обяви президентът.

Господарите на дълга: САЩ тегли 3 трлн. долара, за да спаси ...

Тръмп също така заяви, че САЩ би трябвало да бъдат „в много добра форма по отношение на ваксината“ до края на годината, за да победят Covid-19 за „рекордно време“.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *