Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия, отколкото от коронавирус

В случай на икономическа рецесия ще умрат много повече хора, отколкото от коронавируса. Това предупреди президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в интервю за Fox News.Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия, отколкото от коронавирус.

Резултат с изображение за „тръмп“

Тръмп многократно се отказа от призивите за разширяване на блокирането в цялата страна, в опит да се ограничи разпространението на Covid-19.

„Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна“, подчерта Тръмп.

Резултат с изображение за „тръмп“

„Трябва да накараме страната да работи. Повече хора биха загинали, ако поставим страната в масивна рецесия или депресия“, продължи Тръмп, описвайки решението за въвеждането на карантина с оглед на вирусната пандемия като „едно от най-трудните“, което някога е правил.

Президентът също така подчерта, че САЩ са имали „грип и други вируси и преди“, но никога не се е стигнало до блокада преди избухването на Covid-19, информира infostock.bg.

Резултат с изображение за „рецесия“

Доналд Тръмп отбеляза, че „би се радвал“ американската икономика да „отвори“ до Великден, 12 април.

„Трябва да върнем страната си на работа. Повече хора ще умрат от последствията от рецесия, отколкото от епидемията от коронавирус“, заяви Тръмп.Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия, отколкото от коронавирус.

„Ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, ще бъде много трудно да се рестартира отново“, подчерта Тръмп.

Резултат с изображение за „рецесия“

Президентът изрази убеденост, че веднъж щом разпространението на вируса бъде спряно, американската икономика ще навлезе в период на „страхотен подем“.

„С няколко седмици целенасочени действия можем да преодолеем кризата и то бързо“, каза още Тръмп.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *