Тръмп подкрепи американските фермери

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща пълна подкрепа за американците, които се занимават със селско стопанство, предаде Асошиейтед прес. 

В реч пред годишния конгрес на американската фермерска асоциация в Нешвил, щата Тенеси, той определи одобрената от Конгреса в края на миналата година кардинална реформа на данъчната система като „победа за семейните фермери“. „Ние ще върнем обратно парите на американците, включително и на фермерите и животновъдите“, подчерта президентът и малко след това, направо на подиума в залата, подписа указ, който регламентира помощта.

Според него предвиденото намаляване на данъците с общо 5,5 трлн. долара ще донесе изгода на работещите семейства, в частност фермерските, на дребните и средните фирми. В съответствие с новия закон подоходният данък на обикновено семейство от 4 души, печелещо 75 хил. долара годишно, ще се понижи с 2 хил. долара, посочи президентът.

Тръмп каза, че създадената в края на 2017 г. по негово разпореждане работна група в Министерството на селското стопанство е подготвила доклад за основните препятствия пред развитието на този отрасъл от икономиката, информира investor.bg.
„Моята администрация е решена да предприеме действия относно всяко едно от тези препятствия“, увери президентът.

Със съответния указ се залага на развитието на селската инфраструктура, разширява се достъпът на селските райони до широколентов интернет, подобрява се професионалната подготовка на фермерите, стимулира се внедряването на иновации в аграрния сектор.  /БТА/

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *