Тръмп препоръча на американците да се ваксинират

Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че ще прикани своите поддръжници и други предпазливи към коронавирусната ваксина хора да я получат, като същевременно заяви, че личните свободи трябва да се спазват.Тръмп препоръча на американците да се ваксинират

Снимка: Bloomberg LP

„Бих я препоръчал (ваксината, б. ред.) на много хора, които не искат да я получат, и много от тези хора гласуваха за мен, честно казано“, каза Тръмп в телефонно интервю за Fox News във вторник вечерта. „Но пак знаете, ние имаме своите свободи и трябва да живеем според тях и аз съм съгласен и с това. Но това е страхотна ваксина, безопасна е и е нещо, което работи“.

Антъни Фаучи, главният медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви в неделя, че нежеланието сред републиканците да получават ваксината е един от най-големите рискове за овладяването на пандемията на коронавируса и че би искал да види Тръмп публично да призовава своите поддръжници да приемат ваксината, информира investor.bg.

Но Байдън каза пред репортери в Белия дом в понеделник, че е обсъдил това с екипа си и „те казват, че нещото, което ще има по-голямо въздействие от всичко, което Тръмп би казал“ на своите поддръжници, е местният лекар, проповедник и други общественици да им обяснят защо е важно да получат ваксината.

Според проучвания много републиканци в САЩ са скептично настроени спрямо ваксинацията срещу коронавируса. 74-годишният Доналд Тръмп беше ваксиниран преди края на мандата си през януари, припомнят американските медии.

В интервюто си Тръмп каза, че е ангажиран да помогне на колегите си от Републиканската партия да си върнат отново контрола върху Камарата на представителите и Сената на американския Конгрес на изборите през 2022 г., които ще бъдат де факто референдум за лидерството на президента Джо Байдън. Бившият президент на САЩ заяви, че ще вземе решение дали да се кандидатира отново за президентския пост след изборите за Конгрес през ноември догодина, предаде Ройтерс.

По статията работи: Бойчо Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *