Туристите, които останаха на тъмно, ще бъдат и без компенсации

Финансовите загуби за хотелиерите и туроператорите е трудно да бъдат изчислени, но ще има и странични, заради негативния отзвук от липсата на ток по Южното ни Черноморие в разгара на сезона
Според Търговския закон и Закона за туризма няма как при обстоятелства, независещи от участниците в туристическия процес – хотелиери и туроператори, да бъдат платени компенсации на туристите. Това коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в к.к. „Слънчев бряг“, предаде бургаското радио „Фокус“. По думите й колкото са пострадали туристите, толкова са пострадали и туроператорите и хотелиерите. Към момента проблеми с тока в Слънчев бряг няма и хотелите работят нормално, след като вчера към 14.30 часа токът е бил пуснат.
Към момента все още е трудно да се изчислят загубите за хотелиерите. „Имаше изхвърлени хранителни продукти поради неправилно съхранение и липса на хладилни камери. Има неплатени сметки на туристи, които си тръгнаха, тъй като нямаше как да им разпечатаме сметките, защото компютрите не работеха“, коментира Иванова. Според нея по-големите загуби и щети ще има заради негативния отзвук. Вчера в руски издания се повяиха иронични материали, ако планирате почивка в България, по-добре си носете и свещи.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *