Турските туристи се насочват към Северното Черноморие на България

Ако преди време турските туристи предпочитаха главно зимните курорти на България, като Банско, Пампорово и Боровец, в последно време те проявяват интерес към морските курорти на северното Черноморие – Златни пясъци на първо място, както и Варна, Балчик, Албена, информира БТА.

„Направи ми впечатление, че разбирането в България за морскапочивка е по-модерно от това в нашата страна. Освен това тук има доста интересни дейности, като спа туризъм, голф туризъм, които препоръчвам на моите клиенти, част от които са от арабските страни,“ казва Джихад Телиоглу, собственик на туроператорска агенция от Истанбул.

В началото на новия летен сезон „Търкиш Еърлайнс“ откри пряка линия от Истанбул до Варна, а разстоянието се изминава за около 40 минути. Това дава възможност за предлагане на специални уикенд пакети. Очаква се маршрутът да се използва и от българи, които да летят през Истанбул за по-далечни дестинации с турската авиокомпания.

„Турските туристи са в първата петица на чуждестранните туристи, които посещават България“, казва Владимир Филипов, изпълнителен директор на комплекс в Златни пясъци. „По принцип те се интересуват от всичко – история, география, политика, държавно управление, обичат да пътуват и до съседни на Варна интересни места. Големи турски холдинги редовнопровеждат при нас годишните си срещи, коетосъщо допринася за удължаване на туристическия сезон“, посочва Филипов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *