Турция ще ваксинира целия персонал от туристическата индустрия

Ръководителят на Търговската камара в Анталия смята, че това е едно от условията за възобновяване на туризма.

НА МОРЕТО | На плаж в Турция без наргиле и хавлии

За стабилното възстановяване на туристическия сектор в Турция е необходимо възможно най-скоро да се ваксинира целия персонал на хотели и други места за масовите туристи. Това изявление направи председателят на Търговската камара в Анталия (ATSO) Давут Четин, съобщава GM Dergi, информира econ.bg.

Представителят на бизнес общността също подчерта, че провинция Анталия и избрани сектори на икономиката трябва да имат приоритет в процеса на разпространение на ваксините. В този случай работниците в туристическата индустрия трябва да бъдат ваксинирани непременно.

土耳其自由行:土耳其必買、簽證、換匯、網路懶人包! — Tripbaa 趣吧‧ 戶外探索。在地體驗

„Някои от нашите колеги казват, че туристическият сектор трябва да има приоритет при ваксинацията. От наша гледна точка туризмът несъмнено е приоритет, но всъщност ваксинацията трябва да се извършва във всички публични институции, претъпкани работни места. Разбира се, всички туристически работници трябва да бъдат ваксинирани преди началото на туристическия сезон. Когато говоря за работници в туристическата индустрия, имам предвид не само служителите в хотели, но и тези, които работят в туристическия транспорт, продавачите на сувенири и текстил. Всички работници в сектора, които общуват директно с туристи, трябва да бъдат ваксинирани. За мен всички предприятия, в които работят над 25 души, са приоритет. За да се оживи туристическият сектор, който осигурява значителен приток на чуждестранна валута в страната, трябва да го направим до края на април“, посочи той.

Турция | Рубина Травел
В Турция вече тече кампания за ваксинация срещу коронавируса. Китайската ваксина се прилага на служители в медицински институции, образователната сфера, както и на възрастни хора. Освен това в страната скоро ще започне производството на руската ваксина Sputnik V – процесът на трансфер на технологии е в ход.

След началото на производството Турция ще може самостоятелно да задоволи нуждите си от ваксината.

 

 

 

 

 

 

financebg.com
http://financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *