Търговията с инвестиционно злато отбеляза исторически рекорди

Търговията с инвестиционно злато отбеляза исторически рекорди през отминаващата година. В условията на коронакризата бяха регистрирани най-големия обем от сделки и най-високите цени.

Цените на инвестиционното злато се покачват от края на 2019 г., но под въздействието на пандемията през 2020 г. стойността му достига исторически връх, коментира експертът Валентина Григорова, информира bnr.bg.

„През март тази година беше отбелязан за цялата писана световна история на златото и на сделките с него най-големият пик, най-високият обем търгувано злато в света – за ден бяха продадени над 260 млрд. щатски долара злато“.

Чистач намери 7 златни кюлчета в кошче за боклук - DUNAVMOST.com
 Огромна част от сделките през годината са извършени с физически налично злато под формата на кюлчета и монети.
Швейцарско село ще запази намерени преди години златни кюлчета:: Investor.bg
 „Дори новият световен рекорд във фиксинга на златото, достигащ 2061,5 долара за тройунция, абсолютно не повлиява на нивото на сделките, те продължават да са високи, инвеститорският интерес продължава да остава висок“, посочва още Григорова.

Коронакризата провокира и разцвет на онлайн търговията в сектора.

„Този удобен, сигурен и безопасен в здравно отношение начин на плащане, гарантиран богат асортимент и качество на продуктите със световно признати сертификати е начин да се гарантира обем и разцвет на търговията“, отбелязва Валентина Григорова.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *