Търговската верига „Фантастико“ ще инвестира 63 млн. лева в два нови магазина

Търговската верига „Фантастико“ ще открие нов супермаркет на бул. „Г.М. Димитров“ в София през тази есен, както и реновирания си обект на бул. „Черни връх“ 204. В тях са инвестирани общо 63 млн. лв., които са собствени средства на компанията.Търговската верига „Фантастико“ ще инвестира 63 млн. лева в два нови магазина.

Резултат с изображение за фантастико

Най-новият обект

Магазинът на бул. „Г.М. Димитров“ (до хотел „Вега“) е върху 4700 кв. м, а общата разгъната застроена площ надхвърля 10 000 кв. м. Инвестицията е за над 39 млн. лева и ще позволи да бъдат открити 100 нови работни места, уточниха за „Капитал“ от компанията.

Супермаркетът ще предложи богат асортимент от стоки, пресни плодове и зеленчуци, различни видове прясно изцедени сокове, специално разработен сектор за био- и диетични продукти, козметика, кулинарен щанд с топли витрини, зона за закуски и сандвичи, пекарна за хляб.

Обособени са външни и вътрешни пространства за кафе и напитки, ще има детска площадка, покрит паркинг с над 150 места, станции за зареждане на електромобили, както и допълнителни обекти като аптека, магазин за цветя и др.

„Лице в лице“ с „Лидл“

Реновираният супермаркет „Фантастико“ на бул. „Черни връх“, който също ще бъде открит тази есен, се разпростира върху 4090 кв.м. и ще продължи да работи денонощно. Инвестицията в него е за над 24 млн. лв. и ще открие над 50 допълнителни работни места, посочват от компанията.

В съседство с обекта на „Фантастико“ магазин строи и друга верига – „Лидл“. Локацията е интересна за търговците, защото обслужва платежоспособни клиенти от кварталите под Витоша.

В разширената и обновена сграда на „Фантастико“, която на практика става мини търговски център, се намират различни търговски обекти (аптека, химическо чистене, магазин за битова техника и др.), както и супермаркетът на веригата. Независими входни пространства ще отвеждат към двете обособени зони, а вътрешната връзка между тях е решена чрез пасаж и подвижни пешеходни пътеки.

Предвидена е „Кафетерия“, както и обособена и покрита тераса със седящи места за консумация на храни и напитки, приготвени на място. Ще има покрит паркинг с 91 места плюс още над 150 открити, а също и станции за зареждане на електромобили.

Търговската верига „Фантастико“ е създадена през 1991 г. и притежава 41 супермаркета в София, гр. Елин Пелин и Кюстендил. Заетите в компанията са над 3000.

„Фантастико“ е единствената засега верига в хранителния сектор в страната, която от три години развива електронна търговия чрез платформата www.ebag.bg. Тя предлага доставки до посочен адрес с възможност за плащане както в брой и с ваучери, така и с банкови карти.

През 2017 г. групата „Фантастико“ (която включва „Европа ВН“, „Евро Харт“, „Винтерко БГ“, „Ван холдинг“, ЕТ „Валери Николов“, „Юнисейф“, „Дар ГН“) отчита общо приходи от 491.2 млн. лв. (431.8 млн. лв. за 2016 г.) и печалба 24.4 млн. лв. (23.42 млн. лв. за 2016 г.).

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *