Търговската война на Доналд Тръмп ще струва най- малко $1 трлн.

Най-малко $1 трлн. ще струва започната от президента на САЩ Доналд Тръмп търговска война, изчисляват експерти.Търговската война на Доналд Тръмп ще струва най- малко $1 трлн.

Резултат с изображение за тръмп търговска война

Освен това 400 000 работни места ще бъдат закрити в САЩ, тревожат се синдикати. Най-тежък удар ще понесат тези индустрии, които разчитат на ниско квалифициран труд. Южните щати, но и Тексас, Калифорния и Ню Йорксъщо ще понесат загуби от търговската война на Тръмп.

Икономисти предупреждават, че Китай, Мексико, Канада и ЕС вече въвеждат контрамита срещу американски продукти.

Само Китай наложи нови акцизи на 128 продукти, изнасяни от САЩ.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова американския лидер Доналд Тръмп да прекрати подетата от САЩ търговска война, информират агенции.

Пред Бундестага лидерът на Германия поясни, че Тръмп трябва да обсъди намаляване на напрежението в търговията по време на посещението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във Вашингтон по-късно този месец, информира news.bg.

„Струва си да се положат всички усилия в опит да се разреши този конфликт, но и двете страни трябва да направят това“, призова тя.

Меркел добави, че търговският баланс между Германия и САЩ е различен от това, което администрацията на Тръмп твърди, тъй като картината е „напълно различна“, когато се добавят данните от сферата на дигиталните услуги.

Канцлерът коментира, че заплахата на Вашингтон да наложи мита върху вноса на европейски автомобили има белезите на търговска война. Според нея Европа няма да спечели от влошаването на икономическите отношения със САЩ.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *