Убийствена церемония по откриването на Олимпиадата

До 12 август светът ще е Олимпиада, а център на вълнуващото събитие е британската столица Лондон.

След като премина 26 000 км, олимпийският огън озари кулминационния край на откриването на Игрите в Лондон, което човечеството дълго ще помни.
Смайващата със своята пищност церемония е озаглавена „Остров на чудесата”. Постановката е на кино режисьорa Дани Бойл, a спортното поле на стадиона бе превърнато в огромно поле от британската провинция.
Въпреки признанието на Бойл – „Ние не можем да достигнем Пекин по неговата мащабност, ние можем амо да се опитаме да бъдем по-различни“, краят на церемонията не само че се доближи до невижданата грандиозност на Пекин през 2008 година, но и я задмина – разточително, зрелищно, но по европейски цивилизовано и величаво.
Голямата изненада беше най-красивият олимпийски жертвеник досега,  който само най-търпеливите зрители успяха да видят в края на церемонията, три часа след полунощ българско време.
Шоуто започна с изкуствен дъжд и звън на 23-тонна камбана. Двайсет минути по-късно петте олимпийски обръча се издигнаха в небето над олимпийския стадион и обагриха свода със златен дъжд.
Освен 7 000-те доброволци, сред които 620 танцьори, цялата кралска фамилия бе въвлечена в епичния спектакъл  и остана във фокуса на камерите в кулминацията на откриването.
86 любими на няколко поколения световни хита* оставиха без дъх смаяните зрители.
Ако сте били от тях, вие сте сред единия милиард човеци по целия свят, щастливи да станат свидетели на шоуто, което бе абсолютен триумф на свободата и въображението на човешкия гений.
В третата част на церемонията, силно аплодирана от публиката,  българската делегация излезе 31-ва, със знаменосец рекордьорът Йордан Йовчев, когото ВВС  нарече Lord of the Rings.
Организаторите  обещават  едни от най-вълнуващите Игри в историята – и ние им вярваме.  Ще бъдат раздадени 302 комплекта медали в 26 вида спорт. За олимпийска титла ще се борят над 10 000 атлети от 205 държави.
Докато представителите им крачеха сияйни и величествени по подиума, бе абсурдно да си представим, че живеем в свят на войни, а  стотици снайперисти дебнат за бомбаджии от покрива на олимписйкия стадион, докато Земята се готви да се отдаде на най-старото си и достойно удоволствие – честната игра.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *