Убиха наркодилър за 5000 лева дълг

Двамата са били наркоразпространители. Най-вероятният мотив за разстрела са неуредени финансови взаимоотношения.
На задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, предаде „Фокус“.
Асен Лазаров, който има криминална регистрация за разпространение на наркотици, бе застрелян на 17 февруари 2012 година във вход на жилищна кооперация на бул. „Цар Борис ІІІ” № 60А, когато се прибирал в компанията на две жени. Мъжът бе убит с три куршума, два от които в гърдите.
Обвиняемият, който се казва Емил Добруджански, ще остане в ареста за 72 часа. Той има регистрации в полицията, като те са за незаконно оръжие и наркотици.
Продължава работата по събиране на още доказателства. Работи се съвместно с Института по психология. Има установени свидетели, чиито разпити и показания са приобщени по делото, обясни директорът на СДВР. По предварителна информация Лазаров е дължал на убиеца си около 5000 лева.
По-късно на пресконференция началникът на отдела за противодействие на криминалната престъпност в СДВР Антонио Ангелов съобщи, че убитият Асен Лазаров и задържаният за убийството му Емил Добруджански са се занимавали с разпространение на наркотици, предаде БТА.
Според данните на полицията, двамата са продавали хероин и амфетамини от 4-5 години. Преди двамата са били много близки, но отношенията им са се развалили най-вероятно заради пари, смятат от СДВР. Антонио Ангелов посочи, че Добруджански вероятно е подготвял покушението около десет дни преди да го извърши. До него полицията е стигнала след разпит на близките му. Първоначално за престъплението са били задържани трима души, но двама от тях са били освободени след като са разпитани.  Емил Добруджански все още отказва да даде обяснения за случилото се, каза Антонио Ангелов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *