Удължават Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между АПИ и Световна банка

Срокът на споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура” и Международната банка за възстановяване и развитие (Световна банка) се удължава с шест месеца. Това реши днес правителството и предлага на Народното събрание да ратифицира промяната.

Споразумението бе подписано през октомври 2012, а срокът му на действие се удължава с половин година до 26 октомври. Останалите параметри, включително и стойността на услугите, не се променят, реши кабинетът.

Споразумението ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да използва по-ефективно експертизата на Световната банка при усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура.

Дейностите по споразумението се изпълняват в рамките на проект „Техническа помощ за подобряване на ефективността на пътния сектор в Република България”, който се финансира по ОП „Транспорт”. Консултантските услуги включват разработката на стратегически бизнес план за Агенция „Пътна инфраструктура, анализ на стратегията за пътния сектор, както и създаването на план за действие по пътна безопасност за периода до 2020 г.

Други услуги са разработването на оперативна програма за пътищата, подкрепа на различните отдели на пътната агенция, успешни процеси за управление на пътните активи, както и създаване на ИТ стратегия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *