Ултиматум към Първанов за базите

Паскалев даде 10 дни на президента да каже дали ще прави за референдум за US съоръженията

СОФИЯ. 10 дни срок даде депутатът от БСП Костадин Паскалев на президента Георги Първанов да отговори на подписката с искане за референдум за US базите у нас.

Според Паскалев именно президентът е човекът, който трябва да разгледа внимателно ситуацията, защото е главнокомандващ на армията, от една страна, а от друга – личността с най-голяма обществена подкрепа. Освен това Първанов има правомощията да инициира пред НС провеждането на референдум, смята Паскалев. Досега той бе един от хората на президента в ПГ на БСП.

„От гледна точка на времето, в което бе пратено на президента, едва сега имаме текста на това споразумение и може да се коментира за какво става дума, въпреки че хората не знаят какви са клаузите му“, допълни Паскалев. „Отделно г-н Калфин каза, че то ще бъде публикувано, а на този етап не съм видял това“, отбеляза той.

На въпрос на БНР кога очаква да бъде организиран референдум, той отговори, че очаква позицията на президента в рамките на 10 дни и че от това вече ще зависи как ще процедира парламентът, защото той може да го отхвърли, дори и да има положително предложение от страна на президента.

Забавянето на позицията на Първанов не е благоприятна за никого в страната, смята Паскалев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *