Унгария сваля данъци

Унгария се надява да даде тласък на икономическото си възстановяване от пандемията от коронавирус, като увеличи инвестициите и намали данъците.

 Продължаването на правителствената схема в подкрепа на заетостта е резервен план. Очаква се икономиката на страната да се свие с до 6% тази година заради пандемията, информира economynews.bg.

Пред Ройтерс премиерът Виктор Орбан посочва, че ако има инвестиции, ще има и работа и това би било достатъчно унгарската икономика отново да започне да расте дори без унгарския дял в новия възстановителен фонд на ЕС на стойност €750 млрд. за целия блок.

На въпроса дали правителството ще продължи схемата в подкрепа на работните места, която изтече преди месец, той каза, че ако се появи такава необходимост, ще бъде продължена, но засега акцентът е върху инвестициите.
Орбан знае как да спре ″ислямизацията на християнска Европа″ | Новини и анализи от Европа | DW | 11.02.2019
 Икономиката на Унгария се сви с 13,6% на годишна основа през второто тримесечие – най-големия спад сред източноевропейските страни в ЕС, а се прогнозира възстановяването да бъде по-бавно, отколкото се очакваше.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *