Унгария се оплаква от фиктивен български инвестиционен посредник

Централната банка на Унгария информира Европейския орган за ценни книжа и пазари, че „Интерактив Кампъни” ЕООД с предишно наименование „Глобал Маркетс” ООД няма издаден лиценз за извършване на дейностите, които подлежат на регулация от Унгарския финансов надзор.

В регулираните дейности се включват инвестиционни консултации и сключването на сделки с предмет инвестиции в акции и дялове, съобщава българската Комисия за финансов надзор.

Централната банка на Унгария изразява опасение, че действията на това дружеството може да са насочени към привличане на клиенти и извършване на подлежащите на лицензиране дейности в Унгария.

В съобщението е посочено седалището и адреса на управление на „Интерактив Кампъни” ЕООД в България, както и адрес на дружеството в Унгария – Sopron Út. Budapest.

Обърнато е специално внимание на обстоятелството, че новото наименование на „Глобал Маркетс” ООД – „Интерактив Кампъни” ЕООД е сходно с наименованието на лицензиран от Надзорния орган на Великобритания инвестиционен посредник – InteractiveLtd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *