Унизително: 386 лева е бил общият месечен доход на човек през последното тримесечие на 2012 г.

Според данните 201 лева месечно идват от заплата, като делът им в общия доход нараства в сравнение с последното тримесечие на 2011-а година.
От НСИ уточняват, че данните се изчисляват като се приема, че всички видове доходи се разпределят на всички хора. Наример, ако работна заплата получават и пенсионерите, а пенсия – и работещите.
Така пресметнато, излиза, че пенсията е била източник на 25 процента от доходите на член от домакинство или 97 лева месечно за последното тримесечие от 2012-а. От социални помощи по същия метод на изчисление се падат 12 лева на месец за всеки гражданин. Разходите на човек от домакинство са се увеличили с 13 на сто в сравнение с последните три месеца на 2011-а година, отбелязва статистиката.
Около 180 лева месечно отиват за жилище, енергия, вода и горива. За храна и безалкохолни напитки месечно човек е харчил 123 лева през последните три месеца на миналата година. За здраве се падат по 18 лева, 15 лева отиват за обувки и 36 лева за транспорт.
Според статистиката потреблението на хранителни продукти не се е променило съществено през последното тримесечие и на човек се падат по пет килограма зеленчуци, четири килограма плодове, два килограма кисело мляко и осем килограма хляб на месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *