Унифарм се влива в Софарма

Управителният съвет на „Унифарм“ АД взе решение за започване на процедура по преобразуване, което да бъде осъществено чрез вливане на дружеството в „Софарма“ АД, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Дружеството избира инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“ за консултант във връзка с осъществяване на процедурата по преобразуване.

В понеделник стана ясно, че Софарма е придобила 111 066 акции от капитала на Унифарм АД в резултат на подадени искания от акционери техните акции да бъдат изкупени.

Фармацевтичното дружество напомня, че  всички акционери на “Унифарм”, които не са участвали в търговото предлагане отправено от “Софарма”, имат право да изискат техните акции да бъдат изкупени до 19 септември 2017 г.

В края на юни стана ясно, че Софарма е придобило 18,75% от капитала на Унифарми делът му е достигнал 96,63%. След като е премината границата от 95%, Софарма има право в тримесечен срок да придобие автоматично 100% от Унифарм, информира investor.bg.

Междувременно Унифарм съобщи, че ще започне изплащане на дивидента на 18 септември след решение на общото събрание на акционерите от 21 юни. Тогава беше гласуван дивидент за 2016 г. в общ размер на 240 хил. лв. Размерът на дивидента за една акция бруто е 0,04 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) – 0,038 лв.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *