Управлението на Борисов е поход на разрухата, смята Алексей Петров

Във Велико Търново представители на ръководството на съюза се срещнаха с местни предприемачи. Алексей Петров определи управлението на страната като “поход на разрухата”, за който основна вина носят министър- председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов.
„За нас те са неразделната двойка, генерираща мизерията, която в скоро време ще се разхожда и по улиците на София“, коментира Алексей Петров. Според него премиерът Бойков Борисов трябва да предприеме спешни мерки в няколко сектора.
„Ако не предприеме мерки да създаде усещане за сигурност както вътре за предприемачеството в страната, така и за чуждестранните инвеститори, ако не се издължи държавата към частните фирми, които отдавна си чакат финансирането, ако наистина не се предприемат пазарни мерки банките да бъдат принудени да свалят нивата на лихвите, няма как икономиката да заработи“, обясни той.
По отношение на горивата и мерките срещу високите цени Алексей Петров каза, че държавата трябва да се отегли от намесата си на пазара и да стимулира алтернативния внос. Влияние оказва и липсата на свободни митнически зони, добави той. Изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива определи министър Симеон Дянков като част от експертния потенциал на правителството, но заяви, че той е залог на политическия популизъм на Борисов и Цветанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *