Уреждаме Спогодби за сътрудничество с Косово, Австрия, Унгария и Хърватия

Уреждаме транспортните връзки с Косово с нова Спогодба за международен автомобилен превоз на пътници и товари. От транспортното министерство смятат, че е необходимо създаването на необходимите условия за изграждане на нормативно-правна база на отношенията между двете страни.

Спогодбата ще легитимира заявленията за издаване на разрешително, както за превоз на товари, така и за откриване на редовна автобусна линия между България и Косово.

Освен това се разработва Спогодба за сътрудничество с Австрия в областта на културата, образованието, науката и младежта като основа за водене на преговори. С документа ще се допринесе за активизиране на контактите между двете страни по отношение на стипендиантски програми, изучаване на езика, обмен на лектори, коопериране между висши училища чрез създаване на Европейско университетско пространство и др.

Правителството одобри и Проект за сътрудничество между България, Хърватия, Унгария и Австрия за улесняване на трансграничното изпълнение на финансови санкции във връзка с нарушения на правилата за движение по пътищата. Проектът предвижда минималният набор от лични данни, които ще бъдат предмет на информационен обмен. Включени са и разпоредби за защита на личните данни, подчертават от МС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *