Учебната година започва във ВУЗФ с 6 нови магистърски програми

Учебната 2017 – 2018 година във Висшето училище по застраховaне и финанси (ВУЗФ) започва амбициозно и  с шест нови магистърски програми в областта на иновациите, киберсигурността, лидерското поведение и предприемачеството. Студентите могат да кандидатстват за специалностите, в които практическото прилагане на знанията е силно застъпено, до 15 октомври. Приемът в бакалавърските степени ще продължи до 25 септемви, като тази година университетът откри още две специалности за кандидат-студентите – „Бизнес икономика, предприемачество и иновации“ и „Бизнес информационни системи  и комуникации“.

Новите магистърски програми във ВУЗФ, които са отворени за прием, са: „Бизнес трансформация: киберсигурност и защита на лични данни“, “Продажби, бизнес финанси и комуникация“, „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“, „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“, „Иновационен диалог – бизнес, публични политики и социални иновации“.

Повечето от специалностите нямат аналог в академичната сфера у нас. Такава е програмата „Продажби, бизнес финанси и комуникация“. Освен отлична теоретична подготовка, студентите ще имат възможност да работят по реални казуси и проекти отблизо заедно с преподавателите си и топ мениджъри от различни компании.

Всички, които имат собствен бизнес, фрийлансърите или тези, които имат предприемаческа идея, вече могат да получат конкретни съвети, експертни познания и възможност да разработят идеята си чрез магистърската програма във ВУЗФ „ Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“. В нея са включени редица стратегически и ролеви игри, като важна част от обучението са и брейнстормингите, по време на които студентите генерират идеи и решения.

Магистърската програма по „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, която ВУЗФ открива, е застъпена в академичната практика на редица световни университети. Студентите в нея ще бъдат подготвяни за високи позиции на топ мениджъри и съвременни лидери, които да притежават умения за ръководство и управление на държавни и частни институции. В нея ще бъде сериозно застъпено изграждането на т.нар. soft skills (“меки умения“), които са водещи при провеждането на преговори на високо ниво.

От тази година ВУЗФ ще обучава студенти и по иновации.  „Иновационен диалог – бизнес, публични политики и социални иновации“  е първата магистърска програма в България, в която ще се изучава пълният цикъл на иновационния процес, методите, стратегиите и принципите в бизнес организации и неправителствения и публичния сектор. Целта й е да подготви специалисти в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна. Повече информация за програмите може да откриете на уебсайта на университета.

ВУЗФ е първото частно висше училище в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта и маркетинга в България. То залага на иновативни и практически методи на преподаване, на „учене чрез правене“ и решаване на съществуващи социални и бизнес казуси. Преподавателите, с които работят студентите, са специалисти с богат професионален опит и постижения в сферите си. По този начин учащите могат да се докоснат и да работят върху реални казуси, както и да създадат полезни професионални партньорства още докато са в университета и да започнат работа от студентската скамейка. Анкетно проучване показа, че 94% от студентите на ВУЗФ, работят по специалността си, като 30% от тях заемат ръководни и мениджърски позиции в големи компании у нас.

 

Даяна ПОПОВА

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *