Фараон №1 в Русия пуска нова финансова мрежа

Сергей Мавроди, „архитектът“ на най-голямата финансова пирамида, прекарал дълги години в затвора заради измами, обяви снощи, че се завръща на сцената със създаването на нова „финансова мрежа“, предаде Франс прес.

Мавроди заявява в послание на сайта си, че е на път да създаде „финансова мрежа“. Оскъдните подробности, публикувани в интернет, навеждат на мисълта, че правосъдните органи биха могли в скоро време да квалифицират този проект като нова финансова пирамида, отбелязва АФП.

„Всички вие знае какво е положението ми“, заявява мъжът, който има забрана за легална финансова дейност.

„Нямам право да правя трансакции (…). Само че ние можем да приложим доброто старо правило на джудото: да използваме силата на противника срещу него“, допълва Мавроди.

„Всички трансакции ще се извършват между самите инвеститори. Аз и с пръст няма да докосна тези пари“, уточнява той.

Мавроди стана известен в Русия през 90-те години, разпространявайки по телевизиите реклами, показващи двойка от средната класа, чиито инвестиции „МММ“ (от съкращенията на руски Мы Можем Многое – Ние Можем Много) нарастват до милиони.

Тогава стотици хиляди руснаци купуват „дялове“ от компанията, която се срива, веднага щом първите вложители се опитват да си изтеглят парите.

Мавроди е арестуван за укриване на данъци през 1994 година, но той е избран за депутат в Думата (долната камара на руския парламент) същата година.

Следваща година парламентът му отне имунитета, а кандидатурата му за президентските избори през 1996 година е отхвърлена от централната избирателна комисия.

След това през 2003 година Мавроди е арестуван за измами и пуснат на свобода през 2007 година, припомня Франс прес.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *