Фед: Американската икономика продължава да расте, макар и бавно

Американската икономика е продължила слабия си растеж през последните седмици, като в някои региони на страната ръстът набира сила. Това показват данните от редовния доклад на американската централна банка Бежова книга, публикуван днес.
От Фед отбелязват, че инфлационният натиск остава незабележим, което е пореден сигнал, че скоро може да има нова програма за стимулиране на финансовите пазари, съобщава Ройтерс.
Ръстът при създаването на работни места остава слаб и икономиката като цяло остава в режим на бавно възстановяване. В новия доклад обаче не е спомената посочената преди месец тенденция на забавяне на растежа, посочват анализатори.
В 12-те региона, данните от които участват при изготвянето на показателя, производството показва подобрение, а износът набира сила. Потребителските разходи остават стабилни, а на места се отчита ръст. Потреблението обаче остава фокусирано върху ежедневните нужди на хората.
Пазарът на жилища остава слаб и макар цените да показват признаци на стабилизация, запасите от непродадени жилища растат. Като цяло, пазарът на труда и инвестициите остават в „слаба форма”, посочват от Фед.
Докладът Бежова книга е изготвен на база данни, събирани от края на септември до осми октомври.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *