Фейсбук въведe видеоконферентна „стая за разговори“ за до 50 потребители

Технологичният интернет гигант „Фейсбук“ (Facebook Inc) въведе инструмент за видеоконферентна връзка и разшири функциите за излъчване на живо (livestreaming), възползвайки се от рязкото нарастване при използването на видеоразговори по време на пандемията от коронавирус. Същевременно компанията предприе и първите си стъпки към планирана интеграция на продуктите за съобщения в своите мобилни приложения.

Въвеждането на  Messenger Rooms от страна на Facebook има за цел да конкурира други видеоконферентни интернет приложения на компании като Zoom Video Communications и Houseparty, които станаха изключително популярни по време на разширяването на социалната изолация и на работата от вкъщи с оглед на вирусната пандемия.

Приложението на Facebook – Messenger Rooms ще даде възможност за до 50 потребители да участват безплатно в един видеоконферентен разговор, докато подобната услуга на компанията Zoom позволява участието на до 100 лица, а на Houseparty – до осем души да се присъединят към един разговор.

ЗА САМОТНИТЕ ДУШИ: Facebook открива услуга за запознанства - NOVA

Освен това Facebook ще въведе и приложението Messenger Dating, което ще позволява на отделни двойки да могат да се виждат онлайн и също така ще разшири от четири на осем броят на участниците във видеоразговорите на друго приложение на компанията – WhatsApp. Технологичният гигант също така ще търси възможност да разшири видео функциите и на своето приложение Instagram.

Потребителите на „Фейсбук“ ще могат и да споделят връзки, които дават възможност на лица, които не са потребители на компанията, да се присъединяват към „стаите за разговори“ през уеб браузър както на настолен компютър, така и през мобилен телефон, премахвайки изискванията за изтегляне на приложение или за създаване на акаунт, както и възможността за използване на други услуги на технологичния интернет гигант.

Фейсбук" отлага пускането на приложението за запознанства в Европа ...

Няма да има ограничения за времето на разговорите през интернет, посочва „Фейсбук“.

Други водещи технологични компании като Microsoft Corp, Zoom Video Communications, Cisco Systems Inc и Google на фирмата-майка Alphabet също въведоха актуализации на своите инструменти за видео срещи, отчитайки силен ръст на потреблението на този вид услуги след началото на карантините и блокaдите по цял свят, целящи ограничаване разпространението на Covid-19, информира bnr.bg.

Фейсбук пуска нов дизайн, ще ви смае

Така например в началото на седмицата Microsoft представи новото си приложение „Meet Now“ за Skype, което може да побере видеоразговори на до 50 души, без да се налага да изтеглят някакви приложения. Google също заяви този месец, че работи върху подобрение на своите приложения за видеосрещи за бизнеса.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *