Финансовата криза в Европа ще доминира срещата на Г8

Очаква се на срещата в Кемп Дейвид, щата Мериленд Вашингтон да призове Европа към мерки за ускоряване на икономическия растеж. Този въпрос е на дневен ред след избирането на Франсоа Оланд за президент на Франция. Белият дом обаче уверява, че Барак Обама няма намерение да експлоатира различията в позициите на Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, която държи на строгите икономии. Ръководителите от Г-8 ще обсъждат политики, които да балансират между рестрикциите и икономическия растеж, за да се избегне изложеното на риск единство на европейския валутен съюз.
Допълнителен растеж и създаване на работни места, балансиран подход, който включва не само икономии, но също така ръст и работни места е правилният начин. Когато разговаряме за това с нашите европейски партньори, можем да посочим част от нашия опит, обясни позицията на САЩ говорителят на Белия дом Джей Карни.
Сред мерките за насърчаване на растежа някои икономисти препоръчват по-малко регулации за малкия бизнес, по-лесен достъп до пазара на труда и по-малко протекционизъм.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *