Финансовата криза засегна и крадците в Неапол

Престъпността също следва тенденциите на икономиката и регистрира спад в грабежите и кражбите в Неапол. За сметка на тях са се увеличили изнудванията и разпространението на наркотици.
До тези изводи стига изследване на асоциацията Ego di Napoli, публикувано във вестник „Кориере дела сера“.
Те са били направени на базата на проучване в 10 малкиобщини в Неапол.
29 на сто от престъпленията в тях са свързани с продажба на черно на дрога, 24 на сто – с грабежи, 14 на сто – с кражби, 10 на сто – с джебчийство, 3 на сто – с убийства, 3 на сто – с укриване на крадени стоки и др.
През 2006-2007 година на първо място в черната класация са били обирите (26%), а след тях – кражбите (21%), твърди изследването.
Голяма част от престъпленията са били извършени през тази година в квартала Секондиляно, докато по-рано първенството е принадлежало на Скампия. Той обаче в момента е една от най-надзираваните и контролирани от властите зони, затова и „загубата“ на лидерските позиции от негова страна.
Според експертите намалението в броя на престъпленията, свързани с обири и кражби, говори за факта, че престъпникът вече не иска да рискува, тъй като намира в джобовете на жертвите си много по-малко пари отпреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *