Финансова академия за ученици стартира ВУЗФ

Финансова академия за ученици, и то напълно безплатно, стартира известното си с иновативните програми и идеи Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Реализацията на новата идея е предназначена за ученици между 10 и 12 клас. 

Образователните уроци, които ще се провеждат в сградата на университета, започват на 22 февруари и ще продължат до края на април. Целта им е да дадат възможност на учениците да се запознаят още на гимназиален етап с важни елементи от финансовата сфера и по този начин да бъдат по-добре информирани и едновременно с това да преценят отрано дали искат да се развиват в тази сфера.

Всяко едно занятие в рамките на безплатната академия ще разглежда определена тема, обвързана с личните финанси, банките, инвестициите по време на криза, криптовалутата, банковите кредити, кредитните карти, както и още полезни и интересни казуси. Лектори в рамките на академията ще бъдат преподаватели във ВУЗФ и успели професионалисти, които са се наложили във финансовата сфера.

След първия урок на 22 феврури, академията ще продължи със занятия на 1 и 8 март, 29 март, както и на 12 и 19 април. Всеки, който желае да присъства, може да се регистрира на marketing@vuzf.bg.

 ВУЗФ e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е един от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища на МОН.

ВУЗФ предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта, корпортативното управление, шоубизнеса и журналистиката. Висшето училище разполага с модерна учебна база и работи с десетки големи компании и партньори, където студентите могат да стажуват. 

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. ВУЗФ създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри в различните сфери на икономиката. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *