Фирма подаде иск за обявяване на пловдивска болница в несъстоятелност

Фирмата е най-големият кредитор на здравното заведение. Съдебните претенции са за над един милион лева задължения, натрупани от 2006 година, обясни заместник-кметът Александър Константинов.
Съдът вече е назначил вещо лице, което да прегледа финансовите документи на болницата. Магистратите са поискали и данни от НАП и Агенцията по вписванията. Според Константинов, има реална опасност, ако не бъде постигната договореност за разсрочване на дълга, болницата наесен да затвори, а имуществото й да бъде разпродадено.
Следващата седмица ръководството на общината ще настоява пред управителя на фирмата и адвоката му за отсрочка на процедурата и задържане на иска за несъстоятелност.
Междувременно днес кметът Славчо Атанасов изпрати писма до премиера Бойко Борисов, здравния министър Стефан Константинов и областния управител Иван Тотев, за да ги информира за реалната опасност от затваряне на болницата. Това се случва не за първи път, но решение на въпроса няма. Защото болницата лекува пациенти не само от общината, но от цяла южна България тъй като е специализирана в лечение на белодробни заболявания, така че нейните разходи трябва да се поемат и от държавата. Но управляващите продължават да се правят на слепи и глухи и болницата трупа своите дългове, защото все пак не може да връща пациенти заради закостенялото и бюрократимчно управление в министерството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *