Фирмите да се съобразяват със студа

Сега времето е лошо, но не е нещо неочаквано за месец януари. Предвид сериозното застудяване Инспекцията по труда напътства работодателите да вземат правилни решения за защита от студа спрямо своите служители, независимо дали става дума за работа на открито или на закрито.

Едно от предложенията е да се приемат достатъчно течности и адекватно облекло спрямо температурата. В края на работната седмица температурите ще се понижат значително. Очакват се заледявания и силен вятър в Северна България най-вече. В близо 20 области са обявени някакви предупредителни кодове за опасни метереологични явления и процеси.

Работодателите са длъжни да се съобразяват с официално обявените кодове особено, ако са с оранжев или червен код. Инспекцията по труда дава ясни указания, които могат да бъдат в подкрепа на работодателите така да организират работния процес, че да няма проблеми. Преохлаждането и измръзването са най-сериозните рискове в такова време. Топлите напитки и други течности осигуряват баланс на топлината в организма.

 

 

Митко ДИНКОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *