Фирми охраняват държавни язовири на юнашко доверие

Собствениците са изпаднали в юридическо главоблъскане, след като през 2011 е закрита Изпълнителната агенция по хидромелиорация и обектите минават под шапката на „Напоителни системи“. Четирите фирми – „Омега 7“, „Скорпио“, „Омега-Т“, „Еспол секюрити СОТ”, 11 месеца нямат сключени договори с наследника на агенцията. 104 души са в неведение, а трудът им се отчита единствено с месечни констативни протоколи.
Фирмите многократно са питали земеделското министерство дали да освободят служителите, отговор обаче не е получен. Едва тази сутрин земеделският министър е заявил, че плащания ще бъдат извършени. Найденов е обещал до два месеца да бъдат преведени сумите.
Управителите на дружествата обаче не вярват, че ще получат пари, защото това обещание са го чували десетки пъти. Въпреки, че са без плащания, компаниите са твърдо решени да не оставят язовирите без охрана. В случай, че министерството не изплати сумите, фирмите ще си ги потърсят в съда.
Ръководителят на една от фирмите – „Омега 7“, Георги Аспарухов заяви, че по договор получава от държавата 2300 лева на месец. На язовира дежурят 4 души. От другите компании не уточниха точни суми, но загатнаха, че са в приблизителен размер. Освен неплатените средства охранителите работели в изключително лоши условия – без осветление и отпление, оплака се Аспарухов.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *