Фирми търсят гъвкави решения в кризата

Във времето, когато едни компании загиват, а други се борят за оцеляване, има и такива, които са намерили правилната посока, дори и в кризата, ако не да печелят, то поне да съществуват с гъвкави решения и преобразуване на дейността си. Такава е фирмата на Борис Павлов, която преди да я застигне Covid- кризата, управлява и отдава под наем имоти на туристи и бизнес клиенти в София, Пловдив и по Черноморието.

Впоследствие обаче, за да спаси бизнеса си и работните места на своя персонал, решава, че може да отдава квартирите за социална изолация и карантина.

През март и април месец основно резервациите бяха от хора, които се връщаха от чужбина. Много хора се завърнаха през този период и те бяха задължително поставени под карантина от 14 дни и доста от клиентите ни бяха точно такива хора“, коментира в предаването „12+4“ Борис Павлов, информира bnr.bg.

Какво означава името на столицата ни – София? - София - DarikNews.bg

Успоредно с това дейността на компанията се разширява и към хората от така наречената първа линия, които искат да се изолират, както и към хората на дистанционна работа по време на кризата. Услугата е търсена дори от клиенти, които са изпитали необходимостта за известно време да останат насаме със себе си.

Борис Павлов разказа за дама на висока позиция в международна IT фирма, която заради невъзможността да работи в дома си в присъствието на децата и съпруга ѝ е решила да наеме апартамент, за да изпълнява ангажиментите си.

Разрешителните за строеж в София надвишават ръста на населението ...

Имахме и двойки, които решаваха да разнообразят ежедневието си, да не са в апартамент или да отидат в друг апартамент или пък имали сме и случаи на хора, които решават, че трябва да прекарат малко време разделени с половинката си и си запазват апартамент“, допълни Борис Павлов.

Приходите на фирмата на Борис Павлов са около 70-80% по-ниски от тези през миналата година.

Варна не е пред режим на водата, уверява областният управител ...

„Оцеляваме, все още сме в състояние на оцеляване. Не можем да растем, не можем да инвестираме много в нови технологии, това е нещо, което винаги сме правили като компания, не можем да инвестираме в разрастването на нови пазари извън България. Така че в момента сме все още в процес на оцеляване, надяваме се да се подобрят нещата, но докато не се пътува свободно и докато няма някакво решение за ваксина, не мисля, че ще има възстановяване и ще сме в оцеляване“.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *