Фолксваген ще плаща още за Дизелгейт

Компанията Фолксваген продължава да плаща във връзка с проблема около дизеловите газови емисии. Експерти изчисляват, че сумата може да се увеличи с още един милиард долара. Информационни източници дадоха насока, че автомобилната компания е близо до споразумение за покриване на част от ощетените потребители.

По-рано през годината Фолксваген реализира успешно сделка по споразумение за около десет милиарда долара, за да удовлетвори засегнати клиенти на над 400 000 коли.  Проблемът дойде от нарушаването на законите за вредни газови емисии в САЩ.

Немският автопроизводител се съгласи да откупи по-старите версии на колите и да ремонтира за своя сметка по-новите модели. От Фолксваген заявяват, че нещата вървят добре засега и процесът на разрешаване на ситуацията остава поверителен от гледна точка на юридическата страна на казуса. От американска страна също споделят задоволство от рзвитието на случая. Очакванията са за постепенно решаване на проблемните дизелови мотори и обезпечаване на засегнатите клиенти.

 

Митко ДИНКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *