Фондация „Клинтън“ ще се отказва от чужди спонсори като Саудитска Арабия

Благотворителната фондация на семейство Клинтън ще се откаже да приема дарения от чуждестранни лица и корпорации, ако Хилари Клинтън спечели президентските избори през ноември. Това е съобщил говорител на фондацията, цитиран от световните агенции.
Бившият президент Бил Клинтън е информирал служителите, че при победа на Хилари той ще подаде оставка от ръководството на фондацията, която в бъдеще ще приема средства само от американски граждани и независими благотворителни дружества. Експрезидентът е обявил също, че следващия месец ще бъде проведена последната, 12-а поред, годишна инициатива на фондацията, която събира държавни, бизнес лидери и знаменитости, за да обсъдят бедността, здравеопазването, развитието и други теми.
Благотворителната фондация бе основана от Клинтън през 2001 година, след като той напусна Белия дом. Оттогава организацията успя да привлече над 2 млрд. долара, включително от политически поддръжници на семейство Клинтън като Саудитска Арабия, което бе силно критикувано от политическите опоненти на семейството –  републиканците.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *