Фондация отличи с приз „Буров“ Петър Андронов – главен изпълнителен директор на ОББ

Снощи на церемония, организирана от фондация „Атанас Буров“, Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, получи Приз „Буров“ за банково управление. Наградата връчи Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на фондация „Буров“.

На официалната церемония присъстваха около 150 представители на финансовия и бизнес елит. Пред тях Андронов пожела всеки носител на наградата „Буров“ да я заслужава не само в годината, в която я получава, но и през целия си живот. Той сподели още, че живеем във времена, когато ценностите на хората, работещи с пари, се подлагат постоянно на съмнение. Неговото послание към всички тях беше да съумеят да запазят високия стандарт на работа и високите ценности на великия български общественик и банкер Атанас Буров, на чието име е учредена фондацията.

Това е второто високо професионално отличие за Петър Андронов през последните два месеца. В началото на декември миналата година той получи и голямата награда „Банкер на годината“. Петър Андронов започва кариерата си в белгийската финансова група KBC през 2007 г. и година по-късно оглавява СИБАНК. След придобиването на ОББ от същата група през юни 2017 г. е назначен за главен изпълнителен директор на ОББ, с което повежда двете банки през трудния път на обединение. В края на миналата година банката обяви успешното прехвърляне на всички клиенти на досегашната СИБАНК към системите на ОББ, с което на практика интеграцията между двете банки приключи и на пазара остана само ОББ – вече с белгийски собственик.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело биват връчени на най-изявените представители на финансовия сектор у нас – наследници на ценностите на Атанас Буров.

 

Кольо ГЕРЕНСКИ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *