Фон дер Лайен: Отложете планирането на лятната ваканция

Председателят на ЕК Урсула фонд дер Лайен предупреди пътуващите да отложат планирането на летните ваканции поради породената от коронавирусната епидемия несигурност.

В интервю с германския таблоид Bild am Sonntag, шефът на Комисията заяви, че ще „посъветва да не се правят такива планове“ и добави, че „в момент никой не може да прави надеждни прогнози за юли и август“, информира bnr.bg.

През миналия месец лидерите на ЕС наложиха ограничения за несъществените пътувания в Европа поне за 30 дни, за да се намали разпространението на вируса, като в същото време девет държави членки въведоха отново паспортни проверки в Шенгенско пространство. Франция, Дания и Швеция разшириха граничния си контрол поне до есента.

Урсула фон дер Лайен работи по сформирането на новия състав на ЕК ...

Фон дер Лайен: Отложете планирането на лятната ваканция.

През миналия месец ръководителят на института Световен туристически форум Бюлют Багчи заяви, че глобалната туристическа индустрия ще загуби 1 трилион долара заради епидемията от коронавирус.

Бюлют Багчи посочи пред турската държавна „Анадолска агенция“, че 50 милиона души, работещи в сектора, могат да загубят работата си, като вирусната пандемия вече е довела до загуба на приходи в размер на 600 милиона долара.

Близо половината от българите не могат да си позволят лятна почивка

Междувременно еврокомисарят по вътрешния пазар и услуги, Тиери Бретон, заяви, че спадът само на китайските туристи коства на Европа ежемесечни загуби на приходи от 1 милиард евро от януари насам.

„Китайските туристи не идват в Европа от януари. Това означава загубени два милиона хотелски нощувки. Това прави по един милиард евро на месец от януари насам“, посочи Бретон пред френската телевизия BFM.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *