Франция възражда туризма с €1,9 млрд.

Франция иска да съживи туристическия си сектор, който пострада тежко от пандемията от новия коронавирус, обяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от ДПА.

Франция ще привлича туристи с безплатни PCR тестове (ВИДЕО) - Общество - Светът - Събуди се - NOVA

За целта френското правителство ще отпусне 1,9 милиарда евро, каза Кастекс по време на посещение в историческия град Амбоаз на река Лоара. Той отбеляза, че Франция иска да инвестира в иновациите, дигитализацията и устойчивото развитие, информира economynews.bg.

Целта е Франция да затвърди до 2030 г. своята позиция на водещата туристическа дестинация в света. Кастекс обърна внимание, че 10-годишният план за развитие предвижда няколкостотин милиона евро помощ за туристически агенции и други компании.

Франция се подготвя за разхлабване на мерките след овладяването на пандемията - Bloomberg

Само 40 милиона туристи са посетили Франция през пандемичната 2020 г. Тази година те вече са 50 милиона, отбеляза френският премиер. В същото време той припомни, че през 2019 г. страната е била посетена от 100 милиона туристи.

На туристическия сектор са се падали 8 процента от брутния вътрешен продукт на Франция преди пандемията, отбелязва ДПА./https://business.dir.bg/

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *