Франция е най-посещаваната държава в света

Някой може би си мисли, че голяма държава като Съединените щати е най- посещаваната в света, но греши – Франция получава тази чест, съобщава CNBC Travel.

 

Снимка: Чарлин Драпие и семейството й в лозето им в Шампан, Франция | Източник: Champagne Drappier

Според френското външно министерство през 2019 г. страната е била посетена от около 90 милиона чуждестранни туристи, а туризмът представлява 8% от брутния вътрешен продукт на страната. Както и в други страни, броят на туристите е намалял драстично по време на пандемията от коронавирус, а приходите от посещение на Франция са намалели наполовина през първите седем месеца на 2020 г, информира infostock.bg.

Подобно на Съединените щати, Франция има изобилие от планини, винарни, известни забележителности и впечатляващи брегови линии, а наследството на винопроизводството се смята, че датира отпреди хиляди години. (Испания е на второ място по брой туристи с 83.5 милиона през 2019 г., следвана от САЩ със 79.3 милиона, според Световната туристическа организация).

На всичкото отгоре Франция е лесно достъпна от съседните европейски страни, сравнително малка е и има определено „je ne sais quoi“ – нещо, на което не можете да поставите пръста си – казаха пред CNBC тези, които познават страната добре.

По нещо за всеки

Регион Урвил, район, където лозови храсти са засадени за първи път преди около 2000 години по време на Римската империя, е дом на многобройни лозя и бизнес, който обхваща осем поколения.

Чарлин Драпие, която работи заедно със своя дядо, родители и двама братя, управляващи семейната марка шампанско Drappier, казва, че лозето е особено популярна сред посетителите от САЩ, Италия, Белгия, Великобритания и Германия. Тя добавя, че хората са привлечени във Франция от нейното разнообразие.

„Можете да пътувате в доста малък участък от света и разнообразието […] ще бъде културно или просто естествено“, каза тя пред CNBC по телефона. „Всеки намира нещо, което иска да открие във Франция […] в историята, очевидно в Алпите, на плажа, в пълна дива природа, както и в множество културни интереси“.

Франция е най-посещаваната от туристи страна в света - Свят - DarikNews.bg

Франция е една от най-популярните дестинации за клиентите на Virtuoso, мрежа от туристически агенти и експерти, според нейния вицепрезидент Мисти Бел, която е базирана във Вашингтон. „Достъпността определено влияе, но има много европейски страни с добър въздушен транспорт и железопътни услуги“, каза тя пред CNBC по имейл.

„Хората биват привлечени във Франция заради изисканата кухня, културата, чистата красота на страната и в крайна сметка заради това как се чувстват там. Във Франция има известна романтика“, добави тя. Подобно на Драпие, Бел казва, че разнообразието на Франция е част от нейната привлекателност и е по-лесно да се пътува из страната, отколкото други: „Като се има предвид размерът на страната, тя е лесна за навигация […] без да изминавате огромни разстояния, както правите в САЩ“.

Париж е личен акцент за Бел, която е била във Франция повече от 20 пъти. „Когато отсъствам твърде дълго, стигам до момент, в който душата ми копнее за Париж“, каза тя.

Снимка: По, в югозападна Франция | Източник: Getty Images

Някои от любимите места на Драпие са в югозападна Франция. Тя избира град По с изглед към пиренейските планини, описвайки го като „много автентичен“ и нарича винения бар Les Papilles Insolites най-добрият избор.

През първата година на пандемията Драпие, съпругът ѝ и малката ѝ дъщеря тръгват на пътешествие през Централния масив, планински район на юг, за който тя не знае много. Отдалеченият регион Обрак е акцент за нея. Тя препоръчва ресторант Serge Vieira, който има две звезди „Мишлен“, за гледката му към провинцията. Тя също така предлага Le Suquet, който попадна в заглавията през 2018 г., когато готвачът Себастиан Брас се отказа от трите си мишленски звезди звезди, заявявайки, че вече не иска да готви под такъв натиск.

Драпие също харесва проектирания от Филип Старк хотел La Coorniche, „място като скъпоценен камък“, който се намира на мястото на ловна хижа от 1930-те, на около час път с кола южно от Бордо. Тя също така препоръчва Alice Cap Ferret, квартална книжарница, която търгува и с вино.

Практическа и емоционална привлекателност

Кап Фере, жилищен район, който се простира на около две мили по протежение на полуостров с форма на пръст, също е обичан от Майкъл Бейнс, агент по недвижими имоти в Обединеното кралство, който се е преместил във Франция преди 15 години. Той го описва като „много чичи“ и популярен сред французите на почивка.

Снимка: Отлив в залива Аркашон, Кап Фере, Франция | Източник: Getty Images

Бейнс каза, че Франция е популярна както по практически, така и по емоционални причини. „Франция е много добре организирана за приемане на гости. Има отличен пътен транспорт, независимо дали е влак, път или самолет, всичко е сравнително лесно, така че е добре позиционирана да приема гости от цял свят“, каза той пред CNBC по телефона.

Според ОИСР почти всички предприятия във Франция са малки или средни, като 99.9% от тях наемат по-малко от 250 души. Бейнс казва, че много от по-малките хотелски фирми са семейни и „висококачествени“. Той добави: „Ако потърсите онлайн висококачествени спални в района на Бордо, ще получите дълъг списък с наистина качествени опции. И това са […] семейни фирми, които често правят и невероятна храна“.

Снимка: Средновековното Шато дьо Бейнак с изглед към река Дордон във Франция | Източник: Getty Images

„От емоционална гледна точка – това е просто невероятно място. Живях в Южна Калифорния, която някои хора смятат за Рай, на място, наречено Ориндж Каунти […] и се преместих [във Франция] преди почти 15 години и оттогава не съм погледнал назад“, добави още Бейнс. Той се е установил в района на Дордон, а неговата фирма за недвижими имоти Maxwell-Baynes продава луксозни жилища в югозападна Франция на френски и американски клиенти, както и на клиенти в други европейски страни и Израел.

В горната част на списъка с места за посещение на Бейнс е Ла Рошел, малък крайбрежен град в Западна Франция, който той оценява високо за пазаруване, хранене и плажове и е по-евтин от другите места. Островите Ил дьо Рей и Ил д’Олерон, свързани с мост към Ла Рошел, са добри за колоездене и морски дарове и са „непознати“ за мнозина, каза Бейнс.

Що се отнася до по-известните места, той харесва Кан на Френската Ривиера. „Обичам елегантността му… това е място, където можете да носите определени дрехи, които пазите само за специални поводи, или ако е през зимата, можете да носите своето[палто] Moncler“, заяви той.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *