Франция и Германия призовават за нов европейски договор

Той защити идеята за записване в конституциите на държавите-членки за вписване на златно правило за бюджетна стабилност, идея, предложена и от вицепремиера Симеон Дянков. Саркози настоя и за преразглегдане на споразумението от Шенген. Подобна позиция заеха и вътрешните министри от Г6. На заседанието им в Париж, започнало вчера, днес ще присъстват двама американски министри на вътрешната сигурност Джанет Наполитано и на правосъдието Ерик Холдър.
Министрите на вътрешните работи на Г6 – Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания и Полша постигнаха общи позиции по темите свързани с Шенген, престъпността и правото на убежище, заяви френският вътрешен министър Клод Геан.
Министрите смятат, че е необходимо по-тясно политическо направление на решенията, засягащи Шенген и са „за“ възможността за възстановява на контрола по вътрешните граници при заплаха за обществения ред. Изправени пред идващата от Централна и Източна Европа престъпност шестте страни желаят да се активизира дейността на съществуващите структури на европейско ниво.
Холандското правителство планира да инсталира видеокамери на границите с Германия и Белгия, потвърди правителствен представител, с мотива, че затягането на сигурността от началото на следващата година е жизненоважно за борбата с международната престъпност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *