Франция намалява данъци

Франция ще намали до края на 2021 г. данъците за домакинствата и компаниите на обща стойност €45 млрд. Мярката е заложена в проектобюджета на страната за следващата година, представен от министъра на икономиката и финансите Брюно Льо Мер.

Икономиката на Франция отбелязва най-добрата си година от 2011 г. насам:: Investor.bg

По думите му, това е най-голямото понижаване на данъците от 20 години. Освен предизвикателствата, свързани с пандемията, Льо Мер аргументира предложението и с неуспеха на водената през последните 30 години политика за увеличаване на данъците, което е довело до сериозно данъчно бреме за всички работещи, за всички домакинства, предприятията и промишлеността, информира информира economynews.bg.

Подобрение на потребителските нагласи във Франция през октомври - Икономика

Проектобюджет 2021 предвижда €100 млрд. да бъдат заделени за възстановяване на националната икономика от последиците на пандемията от коронавирус. Благодарение на този план правителството очаква увеличение на БВП с 8% догодина след прогнозирания за тази година исторически спад от 10%.

Големите публични разходи относно защитата на работниците и бизнеса подкрепят домакинствата в условия на криза и подхранват рязкото възстановяване на потреблението, след като блокировките приключиха през май. Въпреки че тази подкрепа ще продължи и през следващите месеци, съществува несигурност относно овладяването на пандемията и как потребителите ще харчат своите спестявания.

Бюджет и финанси :: Икономиката на Франция потъна с рекордните 14% :: Economic.bg – Икономическият портал – Новини, икономика, бизнес, компании, финанси, пазари, работа, интервю, анализ
 „Спадът на брутния вътрешен продукт беше по-слабо изразен от очакваното, но несигурността относно здравната ситуация ни кара да понижим очакванията относно темповете на възстановяване“, посочват от Insee в своята икономическа актуализация.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *